Såhär gör du för att handla mat online

Om du vill få dina varor levererade till dörren är det många butiker som erbjuder möjligheten. Idag kan du plocka ihop din korg på nätet istället för att resa till en fysisk plats, en stor fördel för dig som vill spara tid i vardagen. I denna guide går vi igenom alla steg som krävs, men också vilka saker som kan vara bra att tänka på.

1.     Beställning

Att handla online sker genom att välja ut varor och lägga dem i kundkorgen. Du kan exempelvis använda sökrutan för att leta upp det du behöver, sedan lägger du bara till det i beställningen. De flesta butiker på nätet har även delat upp allt i kategorier vilket underlättar navigeringen. Behöver du laktosfria alternativ kan du även välja sådana.

2.     Varukorgen

Allt du har valt och lagt till i din kundkorg samlas upp i den lilla symbolen längst upp till höger. När du klickar på denna ser du en lista på allt den innehåller, men du kan även ångra eller välja bort varor om du hittar bättre alternativ vid ett senare skede. Du har alltså inte bundit dig till ett köp förrän du går vidare till betalningen.

3.     Leveranssätt

Innan du genomför ditt köp kan du välja att leverans direkt till din dörr. Vilka alternativ som finns beror på din postadress och vilken butik du handlar från, men du kan ofta specificera tidpunkt under dygnet för att få allt levererat när du är hemma. Under pandemin genomfördes faktiskt undersökningar som visade att 40 procent av svenskarna inte längre vill handla i butik.

4.     Betalning

Sist men inte minst ska du även betala för ditt köp. Det kan se lite olika ut, men de flesta butiker använder sig av moderna betalsätt som Klarna, Trustly, Swish, VISA och Mastercard. När du genomfört transaktionen får du ett kvitto till din mejladress. Efter detta är det bara att vänta in din order!