Så blir du av med myror i hemmet

Alla vet hur myror ser ut och hur man identifierar dem. Men alla vet inte varför och var myrorna i huset kommer ifrån och hur man blir av med dem. Många vet inte heller hur de ska sanera sina hem efter att ha blivit av med myrorna.

Varför får man myror i huset?

Myror i hemmet kan vara ett mycket stort problem om de alltid kommer in i ditt bostadsutrymme, om de tar sig in i matförråden eller om det finns ett myrangrepp (många myrkolonier) i ditt närområde. Om du har mat tillgänglig genom öppna fönster eller dörrar kan det locka till sig många fler myror än normalt. Eller om förhållandena utomhus är inbjudande för utomhusinsekter som äter söt saft eller fruktjuice, då kommer du att få en ökad mängd av myror i ditt hem.

  • Myror kommer in i huset när de letar efter mat.
  • Myrorna kommer in i huset när det är för varmt, fuktigt eller regnigt ute, så de söker skydd i ditt bostadsutrymme.

Hur blir man av med myror inomhus?

Det finns många sätt att bli av med myror i huset, från naturläkemedel till starka ämnen. Vissa människor har lyckats bara genom att städa upp i köket och ta bort matkällor för myrorna eller genom att inte stöka till när de lagar mat. Ibland behöver du dock en mer speciell substans om det finns ett stort myrangrepp i ditt hem. Myrgift kan vara till stor hjälp under vissa omständigheter, men det bör alltid användas med försiktighet i närheten av människor och husdjur eftersom det är giftigt om det intas eller andas in för mycket. När du köper en insekticidprodukt som dödar myror vid kontakt bör du i allmänhet se till att det på etiketten anges att giftet kan användas inomhus mot vanliga hushållsinsekter som myror. Det är också det är en bra idé att börja med en produkt som är särskilt utformad för inomhusbruk.

  • Städa upp eventuella rester efter matlagning och håll köket rent för att inte locka in fler myror inomhus
  • Se till att det inte finns några öppna matkällor tillgängliga, t.ex. öppna flaskor, förpackningar eller spillda drycker
  • Du kan köpa myrgift, men använd det alltid med försiktighet i närheten av barn och husdjur eftersom det är giftigt om det intas!
  • Använd ett antiseptiskt rengöringsmedel på köksytorna för att avlägsna eventuella spår av myrgift eller döda insekter innan du desinficerar med blekmedellösning

Hur får man bort myror från köket?

Myror i köket kan också vara mycket irriterande och du bör alltid försöka bli av med dem innan de kommer in i ditt bostadsområde. Om myrorna redan har tagit sig in i köket är det bäst att ta bort all mat så att myrorna inte har någon anledning att stanna kvar. För att städa upp efter att ha blivit av med myror inomhus kan du överväga att använda en diskmaskin eller tvätta allt för hand så att du vet säkert att det inte finns några myrrester kvar. Du kan sedan sanera köket med ett antiseptiskt rengöringsmedel eller en bleklösning om så önskas.

Hur sanerar man myror?

Om det finns många myrkolonier runt ditt hus kan du kontakta en professionell skadedjursbekämparesom vet hur man blir av med myror. Om det bara finns några få kolonier i huset kan du kanske ta hand om problemet själv genom att använda rätt produkter och hålla dig lugn medan du prövar alla alternativ.

Myror i köket kan vara mycket irriterande eftersom de ofta kommer in i mat som du har förberett till dig själv eller dina gäster. Att bli av med dem är inte lätt men det är möjligt om du vet vad du ska göra. Kom alltid ihåg att myrgift alltid ska hanteras med försiktighet!

  • Du kan använda myrgift för att bli av med myror inomhus, men var försiktig eftersom det är giftigt om du äter det!
  • Blanda tvål och vatten och spraya blandningen på insekterna inne i köket. Myrorna kommer att dö omedelbart
  • Använd en diskmaskin eller tvätta alla ytor för hand för att se till att du har tagit bort alla myrrester innan du desinficerar med en antiseptisk rengöringsmedel eller blekmedel.