Varför bli sjuksköterska?

Till en början var sjuksköterskeyrket ett av de få dit kvinnor kunde söka sig. Nu för tiden är alla yrken öppna för både män och kvinnor. Så om du söker dig till sjukvården är det av andra anledningar. Många vill bli sjuksköterskor av den enkla anledningen att de trivs med att hjälpa andra. De känner att de kan göra en skillnad i sitt dagliga yrke.

Andra tycker det är intressant med medicin och sjukvård. Du blir stimulerad när du möter så många olika människor med sina olika krämpor. Speciellt när du ser hur bara en medicin kan göra så stor skillnad, bara det är den rätta. Även om sjuksköterskor inte skriver ut mediciner så har de en djup kunskap om dem. De ser med sina egna ögon hur patienter blir botade på olika sätt och vis.

Jobbet som sjuksköterska

Återigen andra utrycker sig positivt om yrket på grund av dess mångfald. Det är flexibelt, en dag är inte den andra lik. Naturligtvis kan det här också vara stressigt, för du måste hela tiden förhålla dig till nya situationer. Men när du ser resultatet så känns allting värt ansträngningen. Speciellt varierande blir det om du jobbar via bemanning. Om du vill konsultera som sjuksköterska.

Då har du nämligen chansen att välja vilka uppdrag du ska ta. En del är korta vikariat, medan andra är lite längre. Det beror ju på vem du ersätter och varför. På en del avdelningar är det permanent ont om personal, och då fyller de på med hyrsjuksköterskor. Vilket är ett bra tillfälle för den som inte vill ha fast anställning. Få hjälp och stöd hos Medkomp.

Den mänskliga faktorn

När du jobbar som sjuksköterska kan du alltså göra skillnad. Varje dag, på olika sätt och vis. För många är det här ett givande yrke, där du ibland får med dig mer än du ger. Tycker sjuksköterskorna i alla fall. Patienter som tas om hand av vänliga, kompetenta personer har kanske en annan åsikt. Du klarar dig inte utan vårdpersonal, med olika inriktningar och erfarenhet. Sjuksköterskor behövs lite varstans.

Många tycker att det här ska reflekteras i lönekuvertet. Att de som ger av sig själva varje dag ska få betalt för sina ansträngningar. Speciellt under svåra tider när det är offer och övertid som gäller. Och ibland blir det klirr i kassan. Det pågår hela tiden förhandlingar för att ersättningen ska vara adekvat. Men det är inte alla sjuksköterskor som inkluderas i löneförhöjningen.

Du kan göra skillnad

Att ha ett meningsfullt jobb gör det lättare att anstränga sig varje dag. Det är inte alla som hittat sin inriktning, så det är något att ta vara på. Även inom vården har du möjlighet för personlig utveckling. Du kan välja en specialisering som du trivs med. Ibland tar det tid med vidareutbildningar, men då är det bra med bemanning. Medan du pluggar kan du alltid jobba extra för att få ekonomin att gå ihop. För bra sjuksköterskor är alltid eftertraktade.